nomclogo
er logo
lerarenregister

Terugkomprogramma Nationale Opleiding MediaCoach

DSC01979

Verplichting en verlenging van het certificaat

Meld je aan via de links. Betaalt jouw opdrachtgever de bijeenkomst? De factuur geldt als jouw bevestiging van inschrijving en deelname. Check dus altijd bij jouw administratie of de opgave via de factuur is bevestigd. Het verlengde certificaat ontvang je bij de najaarsterugkomdagen. Heb je hier vragen over, contact Bamber Delver via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tijden: de standaardtijden zijn voor elke locatie 13.00-16.00 uur. Je krijgt 2 weken vantevoren de voorbereidende opdrachten per mail. We behandelen 5 mediawijsheid-trends, je krijgt 2 opdrachten vooraf voor 2 trends. 

Velrenging geschiedt per kalenderjaar. Als je als MediaCoach dit kalenderjaar bent afgestudeerd, geldt voor jou dat je het volgend kalenderjaar terug komt. Deelname om het certificaat jaarlijks te verlengen gebeurt door deelname in het voorjaar (vaak het congres, er zijn behalve het congres nog andere data) en het najaar (regionaal). Zie de data rechts op de website. 

Programma najaar 

Steevast worden tijdens het regionale terugkomprogramma 5 mediawijsheid-thema's behandeld (zie ook verder). Voordat elke terugkomdag plaatsvindt krijgen de deelnemers per locatie informatie over 2 van deze 5 thema's, zodat men zich alvast op de bijeenkomst voorbereidt. Deze voorbereidingen zijn noodzakelijk zo effectief mogelijk aan de dag deel te kunnen nemen. De trends en thema's worden op praktische wijze behandeld, waarbij de deelnemende MediaCoaches aan hun eigen vaktafels zitten om de trends en  thema's voor het eigen vakgebied door te nemen en voor de eigen doelgroep toe te passen. Na elke terugkomdag ontvangen de deelnemers bij afloop de officiele verlenging van het Nationaal MediaCoach certificaat en wordt de presentatie aan hen via mail verzonden. Als het volledige terugkomprogramma wordt afgesloten (medio december) worden de presentaties en verdere literatuur op deze website geplaatst. 

Zie ook de LinkedIn groep voor gecertificeerde Nationaal MediaCoaches. 

Deelname aan 2 terugkombijeenkomsten per jaar geeft recht op de jaarlijkse verlenging van het officiële certificaat Nationaal MediaCoach. Het terugkomprogramma garandeert actieve, up-to-date en goed gekwalificeerde Nationale MediaCoaches. Het Nationaal Mediawijsheid Congres telt als 1 van de terugkomdagen. Het programma bevat altijd de 5 meest in het oog springende mediawijsheid-trends, waar de de deelnemers voor hun eigen vakgebied mee aan de slag gaan. De trends worden o.a. gedestilleerd uit de internationale conferentie South by South West, Houston USA en thema's van de Europese Commissie. 

Ook toegankelijk voor SIOB MediaCoaches

Het Nationaal MediaCoach terugkomprogramma is óók toegankelijk voor SIOB gecertificeerde MediaCoaches. Hierdoor ontstaat er een nauwe samenwerking tussen alle professionele MediaCoaches werkzaam in de bibliotheken. De Academie heeft hiertoe besloten na vragen door SIOB MediaCoaches. Deelname verzekert álle MediaCoaches tevens van het officiële certificaat: Nationaal MediaCoach. 

Bent u als MediaCoach óók middels een andere opleiding bij de Academie gecertificeerd?: zoals tot Anti Post Coordinator of Social Media Professional? 

aivDcPWqScVoor de Nationaal MediaCoaches die ook een andere opleiding hebben gevolgd geldt het volgende. Je hoeft slechts 2 keer per kalenderjaar terug te komen voor deskundigheidsbevordering en verlenging van jouw certificaten. Kies uit de verschillende data (in voorjaar en najaar) voor de terugkombijeenkomsten, zie www.mediaenmaatschappij.nl. Zolang je halfjaarlijks terugkomt, blijven al deze certificaten namens de Academie geldig. Informatie nodig? Bel of mail ons gerust! 

Inmiddels zijn de terugkomdagen gevalideerd door RegisterLeraar. Klik hier voor de juiste validatienummers. 

Afmeldingen terugkomprogramma

Afmeldingen moeten worden gedaan via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon ( 072 - 888 7 222). We verwijzen u naar de opleidingsvoorwaarden op deze website (onderaan) en op de aanmeldwebsite: www.mediaenmaatschappij.nl 

Landelijk terugkomprogramma in het voorjaar: congres en alternatieve data

Het volledige terugkomprogramma ter verlenging van het officiële Nationaal MediaCoach certificaat bestaat uit 2 bijeenkomsten, voorjaar en najaar. Het verlengingsjaar gaat het volgende jaar ná de examendatum in. Elk voorjaar vindt het landelijke terugkomprogramma plaats, bestaande uit het Nationaal Mediawijsheid Congres en een aantal alternatieve terugkomdata (kleinere bijeenkomsten dan het congres met 2 thema’s), voor hen die niet aanwezig kunnen zijn bij het congres. Het congres vindt altijd plaats op de laatste woensdag van maart. Het jaarlijkse Nationaal Mediawijsheid Congres is the place to be!

Algemene informatie 

Regionaal terugkomprogramma in het najaar 

Het najaar terugkomprogramma vindt regionaal plaats. Hiervoor komt het NOMC docententeam naar je toe, althans zo dichtbij mogelijk! De data en locaties worden tijdig gecommuniceerd aan de MediaCoaches. Vragen over locaties e.d. kun je altijd stellen via mail of of telefoon. Wacht niet te lang met aanmelden: vol is vol. Je vindt de data rechts op deze website. Je kunt je bij doorklikken meteen aanmelden.  

Inhoud terugkomprogramma: actualiteit

Een terugkombijeenkomst bestaat altijd uit een tweetal actuele thema's, die de expertise en het anticiperend vermogen van de Nationale MediaCoaches vergroten. De NOMC selecteert de thema’s aan de hand van de vereiste nieuwe kennis, die Nationaal MediaCoaches nodig hebben in de praktijk. Actualiteiten spelen hierbij altijd een grote rol. De thema’s vallen binnen het Europese kader van het Life Long Learning programma van het EU Leonardo Da Vinci Fonds. De Nationale Opleiding MediaCoach wordt ondersteund door de Europese Commissie.  

Meer informatie nodig?

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Telefoon: 072 – 888 7 222 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (Bamber Delver)

 

Trainings- en leveringsvoorwaarden

Voor deze terugkomprogramma’s gelden onze trainingsvoorwaarden.

Terugkomprogramma Nationaal MediaCoach

De data van het najaarsprogramma in 2019:

26 september 2019 Assen.

1 oktober 2019 Amsterdam.

8 oktober 2019 Utrecht.

31 oktober 2019 Breda. Deze terugkomdag is vol.

5 november 2019 Eindhoven. Nog 17 plekken.

12 november 2019 Den Haag. Nog 8 plekken.

14 november 2019 Apeldoorn. Nog 16 plekken.

19 november 2019 Den Bosch. Nog 13 plekken.

27 november 2019 Utrecht. Nog 27 plekken.

10 december 2019 Eindhoven. Nog 21 plekken.

11 december 2019 Utrecht.  Nog 29 plekken.

 

De data van het voorjaarsprogramma in 2020, allen bij Aristo Utrecht: