nomclogo
er logo
lerarenregister

Terugkomprogramma Nationale Opleiding MediaCoach

DSC01979

Hiernaast vind je de data van de terugkomdagen najaar 2021. Bij de keuze of de bijeenomsten fysiek dan wel virtueel zullen plaatsvinden, volgen wij hierbij strikt de richtlijnen en adviezen van de RIVM en zullen geen enkel risico nemen, dit geldt zowel voor deelnemers  als voor de docenten. 

De terugkomdagen in het najaar 2021 vinden voornamelijk online, maar ook ONDER VOORBEHOUD fysiek plaats, dus kijk even goed hoe jouw terugkomdag plaatsvindt. 

Klik hier voor het programma.

Verplichting en verlenging van het certificaat

Meld je aan via de links. Betaalt jouw opdrachtgever de bijeenkomst? De factuur geldt als jouw bevestiging van inschrijving en deelname. Check dus altijd bij jouw administratie of de opgave via de factuur is bevestigd, hoewel we altijd een cc vanj deze bevestiging aan jou zenden. Het verlengde certificaat ontvang je bij de najaarsterugkomdagen. Heb je hier vragen over, contact Bamber Delver via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tijden: de standaardtijden zijn voor elke locatie 13.00-16.00 uur. Je krijgt 2 weken vantevoren de voorbereidende opdrachten per mail. Locatie? Zie hier: https://www.mediaenmaatschappij.nl/academie/locatie-informatie

Velrenging geschiedt per kalenderjaar. Als je als MediaCoach dit kalenderjaar bent afgestudeerd, geldt voor jou dat je het volgend kalenderjaar terug komt. Deelname om het certificaat jaarlijks te verlengen gebeurt door deelname in het voorjaar (vaak het congres, er zijn behalve het congres nog andere data) en het najaar (regionaal). Zie de data rechts op de website. 

Verlengingingscertificaat per kalenderjaar

Als je deelneemt aan het volledige terugkomprogramma,dus voorjaar en najaar, ontvang je jouw officiele verlengingscertificaat Nationaal MediaCoach, aan het einde van jouw 2e, jaarlijkse, terugkombijeenkomst. Het jaarlijkse Nationaal Mediawijsheid Congres geldt dus als voorjaarsterugkomdag. Per terugkomdag zijn de kosten E 165,00 

Programma najaar 

In het voorjaar zijn er diverse data van terugkomdagen waaronde het congres. Het thema is bij elkevoorjaarsterugkomdag hetzelfde. In voorjaar 2020 is dit: Mediawelzijn, de relatie tussen media en gezondheid. Tijdens het najaar, worden bij de regionale terugkomprogramma 5 mediawijsheid-thema's behandeld (zie ook verder). Voordat elke terugkomdag plaatsvindt krijgen de deelnemers per locatie informatie over 2 van deze 5 thema's, zodat men zich alvast op de bijeenkomst voorbereidt. Deze voorbereidingen zijn noodzakelijk zo effectief mogelijk aan de dag deel te kunnen nemen. De trends en thema's worden op praktische wijze behandeld, waarbij de deelnemende MediaCoaches aan hun eigen vaktafels zitten om de trends en  thema's voor het eigen vakgebied door te nemen en voor de eigen doelgroep toe te passen. Na de najaarsterugkomdag ontvangen de deelnemers bij afloop de officiele verlenging van het Nationaal MediaCoach certificaat. Na elke terugkomdag wordt de presentatie aan hen via mail verzonden. Als het volledige terugkomprogramma wordt afgesloten (medio december) worden de presentaties en verdere literatuur op deze website geplaatst. De kosten van de terugkomdagen vind je als je op 1 van de data klikt, voor 2021 bedragen deze: E 165,- 

Zie ook de LinkedIn groep voor gecertificeerde Nationaal MediaCoaches. 

Deelname aan 2 terugkombijeenkomsten per jaar geeft recht op de jaarlijkse verlenging van het officiële certificaat Nationaal MediaCoach. Het terugkomprogramma garandeert actieve, up-to-date en goed gekwalificeerde Nationale MediaCoaches. Het Nationaal Mediawijsheid Congres telt als 1 van de terugkomdagen. Het programma bevat altijd de 5 meest in het oog springende mediawijsheid-trends, waar de de deelnemers voor hun eigen vakgebied mee aan de slag gaan. De trends worden o.a. gedestilleerd uit de internationale conferentie South by South West, Houston USA en thema's van de Europese Commissie. 

Ook toegankelijk voor SIOB MediaCoaches

Het Nationaal MediaCoach terugkomprogramma is óók toegankelijk voor SIOB gecertificeerde MediaCoaches. Hierdoor ontstaat er een nauwe samenwerking tussen alle professionele MediaCoaches werkzaam in de bibliotheken. De Academie heeft hiertoe besloten na vragen door SIOB MediaCoaches.  

Bent u als MediaCoach óók middels een andere opleiding bij de Academie gecertificeerd?: zoals tot Anti Pest Coordinator of Social Media Professional? 

aivDcPWqScVoor de Nationaal MediaCoaches die ook een andere opleiding hebben gevolgd geldt het volgende. Je hoeft slechts 2 keer per kalenderjaar terug te komen voor deskundigheidsbevordering en verlenging van jouw certificaten. Kies uit de verschillende data (in voorjaar en najaar) voor de terugkombijeenkomsten, zie www.mediaenmaatschappij.nl. Zolang je halfjaarlijks terugkomt, blijven al deze certificaten namens de Academie geldig. Informatie nodig? Bel of mail ons gerust! 

Inmiddels zijn de terugkomdagen gevalideerd door RegisterLeraar. Klik hier voor de juiste validatienummers. 

Afmeldingen terugkomprogramma

Afmeldingen moeten worden gedaan via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon ( 072 - 888 7 222). We verwijzen je naar de opleidingsvoorwaarden op deze website (onderaan) en op de aanmeldwebsite: www.mediaenmaatschappij.nl 

Landelijk terugkomprogramma in het voorjaar: congres en alternatieve data

Het volledige terugkomprogramma ter verlenging van het officiële Nationaal MediaCoach certificaat bestaat uit 2 bijeenkomsten, voorjaar en najaar. Het verlengingsjaar gaat het volgende jaar ná de examendatum in. Elk voorjaar vindt het landelijke terugkomprogramma plaats, bestaande uit het Nationaal Mediawijsheid Congres en een aantal alternatieve terugkomdata (kleinere bijeenkomsten dan het congres met 2 thema’s), voor hen die niet aanwezig kunnen zijn bij het congres. Het congres vindt altijd plaats op de laatste woensdag van maart. Het jaarlijkse Nationaal Mediawijsheid Congres is the place to be!

Algemene informatie 

Regionaal terugkomprogramma in het najaar 

Het najaar terugkomprogramma vindt regionaal plaats. Hiervoor komt het NOMC docententeam naar je toe, althans zo dichtbij mogelijk! De data en locaties worden tijdig gecommuniceerd aan de MediaCoaches. Vragen over locaties e.d. kun je altijd stellen via mail of of telefoon. Wacht niet te lang met aanmelden: vol is vol. Je vindt de data rechts op deze website. Je kunt je bij doorklikken meteen aanmelden.  

Inhoud terugkomprogramma: actualiteit

Een terugkombijeenkomst bestaat altijd uit een tweetal actuele thema's, die de expertise en het anticiperend vermogen van de Nationale MediaCoaches vergroten. De NOMC selecteert de thema’s aan de hand van de vereiste nieuwe kennis, die Nationaal MediaCoaches nodig hebben in de praktijk. Actualiteiten spelen hierbij altijd een grote rol. De thema’s vallen binnen het Europese kader van het Life Long Learning programma van het EU Leonardo Da Vinci Fonds. De Nationale Opleiding MediaCoach wordt ondersteund door de Europese Commissie.  

Meer informatie nodig?

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Telefoon: 072 – 888 7 222 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (Bamber Delver)

 

Trainings- en leveringsvoorwaarden

Voor deze terugkomprogramma’s gelden onze trainingsvoorwaarden.

Terugkomprogramma Nationaal MediaCoach 2021 / 2022

De data van het najaarsprogramma in 2021 zijn: 
 
 

Donderdag 23 september 2021 Assen groep nog 5 plekken. VINDT VIA ZOOM PLAATS VANWEGE TE VEEL RISICO OP DE BEOOGDE LOCATIE.

Dinsdag 28 september 2021 Amsterdam groep nog 6 plekken. Via Zoom.

Dinsdag 5 oktober 2021 Utrecht nog 7 plekken. VOL.

Donderdag 14 oktober 2021 Breda nog 8 plekken. Via Zoom.

Dinsdag 2 november 2021 Eindhoven nog 7 plekken. VINDT ONDER VOORBEHOUD PLAATS IN DE ARISTO ZALEN EINDHOVEN

Dinsdag 9 november 2021 Den Haag nog 13 plekken. Via Zoom.

Donderdag 11 november 2021 Apeldoorn nog 23 plekken. Via Zoom.

Dinsdag 16 november 2021 Den Bosch nog 17 plekken. Via Zoom.

Woensdag 24 november 2021 Utrecht nog 13 plekken. Via Zoom.

Donderdag 25 november 2021 Eindhoven nog 17 plekken. Via Zoom.

Woensdag 1 december 2021 Utrecht nog 23 plekken. VINDT ONDER VOORBEHOUD PLAATS IN DE ARISTO ZALEN UTRECHT

Woensdag 8 december 2021 Utrecht nog 27 plekken. Via Zoom.

De bijeenkomsten zijn fysiek of virtueel, we houden de richtlijnen van overheid en RIVM aan. Je krijgt tijdig bericht hierover.

Tijden: 13.00  - 16.00 uur

 

2022:

De data van het voorjaarsprogramma in 2022 zijn:

Woensdag 30 maart 2022 

Dinsdag 12 april 2022

Woensdag 20 april 2022 

Dinsdag 26 april 2022

Donderdag 12 mei 2022

Dinsdag 17 mei 2022

Woensdag 18 mei 2022

Dinsdag 24 mei 2022

Woensdag 25 mei 2022

Woensdag 1 juni 2022

Donderdag 2 juni 2022

Dinsdag 7 juni 2022

Donderdag 9 juni 2022

De bijeenkomsten vinden plaats bij Aristo Utrecht.

Tijden: 13.00  - 16.00 uur

 
De data van het najaarsprogramma in 2022 zijn:

Donderdag 22 september 2022 Assen.

Dinsdag 27 september 2022 Amsterdam.

Dinsdag 4 oktober 2022 Utrecht.

Donderdag 13 oktober 2022 Breda.

Dinsdag 1 november 2022 Eindhoven.

Dinsdag 8 november 2022 Den Haag.

Donderdag 10 november 2022 Apeldoorn.

Dinsdag 15 november 2022 Den Bosch.

Woensdag 23 november 2022 Utrecht.

Donderdag 24 november 2022 Eindhoven.

Woensdag 30 november 2022 Utrecht.

Woensdag 7 december 2022 Utrecht.

Tijden: 13.00 - 16.00 uur.