nomclogo
er logo
lerarenregister

Nationale Opleiding MediaCoach

MediaCoach is een nieuw beroep geworden, neem deel aan de opleiding!

De opleiding

Sinds 2007 dé toonaangevende MediaCoach opleiding.
Innovatieve onderwijsmethode op basis van Flipping the Classroom principe.

Lesdata september 2020

Woensdag 9, 16, 23, 30 september, 7, 28 oktober, 4, 11, 18 en op 25 november het examen.

 
 

Studiewijzer

Voor meer informatie over de opleiding zie ook onze
studiewijzer

Direct inschrijven

Nationale Opleiding MediaCoach. Nog 1 plek in september!

Nationale Academie voor Media en Maatschappij

De Nationale Academie voor Media en Maatschappij lanceert nieuwe online methode bij de Nationale Opleiding MediaCoach: met het MediaCoach Online Buddy systeem. Aan alle leraren, bibliothecarissen en jeugdzorgmedewerkers doet de Academie de oproep om zich aan te melden voor deze nieuwe Nationale Opleiding MediaCoach die in september 2020 van start gaat. 

De opleiding zal qua bijeenkomsten afwisselend virtueel en fysiek worden gegeven. 

Meld je nu aan voor de nieuwe, opleiding tot Nationaal MediaCoach. Start in september! Nog 1 plek beschikbaar. 

MediaCoaches zijn als geen ander in staat kinderen en jongeren te ondersteunen bij het optimaal benutten van media voor hun ontwikkeling, sociale contacten en gezondheid, zeker nu media nog belangrijker zijn geworden in ons bestaan. Het is de MediaCoach die werk van digitale geletterdheid, mediawijsheid en media-empowerment maakt. Het Nederlandse onderwijs heeft schreeuwend behoefte aan deze MediaCoaches!

Meld je hier aan 

 
Voor verdere informatie kun je deze website raadplegen, maar we staan je natuurlijk graag te woord. Wilt je persoonlijk contact? Mail of bel ons gerust:
 
klik hier voor de contactgegevens van de docenten Liesbeth Hop en Bamber Delver. Of bel ons via 072 - 888 7 222. Ons algemene emailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Social Media Professional
 
Ben je ook geïnteresseerd in één van onze andere opleidingen of wil je je als Nationaal MediaCoach verder specialiseren? Zie de website www.mediaenmaatschappij.nl voor meer informatie over de opleidingen: 

Knevel en vd Brink over MediaCoaches

Knevelenbrink21 01 2014

Item start bij 40.00.

 • Sinds 2007 dé toonaangevende MediaCoach opleiding.
 • Innovatieve onderwijsmethode op basis van Flipping the Classroom principe.
 • Up-to-date via jaarlijks congres, professioneel terugkomprogramma, besloten website en eigen Facebook pagina.
 • Al meer dan 2400 Nationaal MediaCoaches zijn u voor gegaan: niet alleen in Nederland, ook Belgie, Sint Maarten en Curacao. 
 • Branche-erkende en door de Europese Commissie ondersteunde opleiding.
 • Veelzijdige studenten uit het onderwijs, bibliotheek, mediatheek, bedrijfsleven en jeugdhulpverlening.
 • In 3 maanden recht op Nationaal MediaCoach Certificaat en voor uw instelling het Nationaal Keurmerk Mediawijsheid: klik hier voor de waarde van dit keurmerk.
 • De opleiding biedt u persoonlijke ontwikkeling, niet slechts de verbetering van uw digitale vaardigheden, en inzichten in de nieuwste toekomsttrends. 
 • Nieuwe carrièrekansen, ook als zelfstandig MediaCoach.
 • Actueel programma met ervaren docenten uit de praktijk.
 • Studenten worden automatisch lid van het Nationaal MediaCoach netwerk.
 • Recht op deelname landelijke Nationaal MediaCoachprojecten zoals het Nationaal Media Paspoort of de Ik ben Offline campagne met het ganzenbordspel!
 • Al tijdens de opleiding kennismaking met gratis lesmaterialen die meteen toepasbaar of desgewenst aanpasbaar zijn voor de eigen werkomgeving. Zie voor het overzicht van alle kosteloze materialen
 • Uw eigen profiel zodat eventuele opdrachtgevers u als MediaCoach kunnen inschakelen
 
De Nationale Academie voor Media en Maatschappij is het opleidingsinstituut voor mediawijsheid aan professionals en staat geregistreerd in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), na de audit uitgevoerd door een officiële instantie aangewezen door de Nederlandse overheid. Klik hier voor meer informatie over de CRKBO kwaliteitsregistratie.

Alle docenten aan de Nationale Academie voor Media en Maatschappij staan geregistreerd in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De Nationale Opleiding MediaCoach wordt ondersteund door de Europese Commissie, vanuit het Leonardo da Vinci fonds. Meer informatie over deze audit vindt u op: www.mediaenmaatschappij.nl

Lees onze Studiewijzer

 Wilt u uitgebreide informatie over de opleiding, voorwaarden en inhoudelijke opzet. Download de studiewijzer.

MediaCoach: Susanne v. Rootselaar

Het Dongemond College in Raamsdonksveer werkt sinds een halfjaar met nationaal mediacoach Susanne van Rootselaar, die de leerlingen wijst op de gevaren van onder meer social media. Volgens haar kan internet gevaarlijk zijn, "maar als je er op een goede manier mee omgaat en geen domme dingen doet, dan is internet hartstikke leuk", zegt Van Rootselaar. "Als je er maar wijs mee omgaat." Video Mediacoach Susanne van Rootselaar 'Internet kan gevaarlijk zijn maar ook leuk':
 

MediaCoach: Marja Henssen

Marja Henssen is Nationaal MediaCoach In Limburg en geeft lezingen over media, jeugd en opvoeding. Hoe kun je het beste opgaan met kinderen en internet en op welke manier kan de media de realiteit manipuleren? Om te voorkomen dat de huidige media ontwikkelingen een probleem vormen moeten we volgens Marja Henssen vooral het gesprek aangaan met de jeugd. In het onderstaande interview van TV Limburg legt zij uit wat haar functie inhoudt en welke activiteiten zij onderneemt.