nomclogo
er logo
lerarenregister
er logo

Nationale Opleiding MediaCoach

MediaCoach is een nieuw beroep geworden, neem deel aan de opleiding!

De opleiding

Sinds 2007 dé toonaangevende MediaCoach opleiding.
Innovatieve onderwijsmethode op basis van Flipping the Classroom principe.

Lesdata september 2022 (dagopleiding)

Woensdag 7, 14, 21, 28 september, 5, 12 oktober, 2, 9, 16 en 23 (examen) november.

 
 

Studiewijzer

Voor meer informatie over de opleiding zie ook onze
studiewijzer

Direct inschrijven

Volg de geheel virtuele Nationale Opleiding MediaCoach. September: nog 4 extra plekken!

Nationale Academie voor Media en Maatschappij

Volg de Europees erkende Nationaal Opleiding MediaCoach!

De Nationale Opleiding MediaCoach is een initiatief van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij, het kenniscentrum voor mediawijsheid en een project van Stichting Reklame Rakkers.

MediaCoaches ondersteunen burgers, jong en oud, om op een gezonde en effectieve manier met media om te gaan. Na de opleiding ben je in staat om voor jouw organisatie mediawijsheid, media-empowerment, digitale geletterdheid en mediawelzijn concreet te maken met thema's zoals: online privacy (AVG), sociale media, A.I., pesten. Word de mediawijsheid-professional in jouw vakgebied: word MediaCoach. 

Alle opleidingen worden geheel virtueel via Zoom verzorgd. Lees hier de voordelen van deze virtuele vorm van opleiden.

Elke student heeft naast de activerende, verdiepende bijeenkomsten recht op 1 uur extra studiebegeleiding door de hoofddocent. Wil je de achtergronden weten waarom de NOMC geheel virtueel is, scroll naar onderen. We hebben alle achtergronden, gebaseerd op de evaluaties en afwegingen, uiteengezet.

 • Klik hier voor de data en -tijden van de komende opleidingen.
 • Lees hier de studiewijzer. 
 • Zie hier voor de data van de opleidingen
 • Opleidingskosten: 1795,00 euro exclusief 95,00 euro opleidingsmateriaal en literatuur (te lenen in bibliotheken), inclusief examen, begeleiding en intervisie. Recht op kostenloos eventueel herexamen. 
 • STAP regeling: omdat de aanmeldingsprocedure voor opleiders stokt, heeft de Academie pér opleiding 2 STAP plaatsen gereserveerd (met als opleidingskosten een vermindering, zoals het STAP budget van 1000,- euro). Meen je in aanmerking te kunnen komen voor een van deze plekken (waar je de motivatie om jouw STimulering Arbeidsmarkt Positie te versterken uiteenzet) mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Aanvraag STAP.  Zie hier voor alle kenmerken van STAP hier.
Voor verdere informatie kun je deze website raadplegen, maar we staan je natuurlijk graag te woord. Wilt je persoonlijk contact? Mail of bel ons gerust:
 
klik hier voor de contactgegevens van de docenten Liesbeth Hop en Bamber Delver. Of bel ons via 072 - 888 7 222. Ons algemene emailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Social Media Professional
 
Ben je ook geïnteresseerd in één van onze andere opleidingen of wil je je als Nationaal MediaCoach verder specialiseren? Zie de website www.mediaenmaatschappij.nl voor meer informatie over de opleidingen: 

MediaCoach Susanne van Rootselaar aan het woord

 • Sinds 2007 dé toonaangevende MediaCoach opleiding.
 • Innovatieve onderwijsmethode op basis van Flipping the Classroom principe.
 • Up-to-date via een professioneel terugkomprogramma, besloten website en eigen LinkedIn pagina.
 • Al meer dan 2400 Nationaal MediaCoaches zijn u voor gegaan: niet alleen in Nederland, ook Belgie, Sint Maarten en Curacao. 
 • Branche-erkende en door de Europese Commissie ondersteunde opleiding.
 • Veelzijdige studenten uit het onderwijs, bibliotheek, mediatheek, bedrijfsleven en jeugdhulpverlening.
 • In 3 maanden recht op Nationaal MediaCoach Certificaat en voor uw instelling het Nationaal Keurmerk Mediawijsheid: klik hier voor de waarde van dit keurmerk.
 • De opleiding biedt u persoonlijke ontwikkeling, niet slechts de verbetering van uw digitale vaardigheden, en inzichten in de nieuwste toekomsttrends. 
 • Nieuwe carrièrekansen, ook als zelfstandig MediaCoach.
 • Actueel programma met ervaren docenten uit de praktijk.
 • Studenten worden automatisch lid van het Nationaal MediaCoach netwerk.
 • Recht op deelname landelijke Nationaal MediaCoachprojecten zoals het Nationaal Media Paspoort of de Ik ben Offline campagne met het ganzenbordspel!
 • Al tijdens de opleiding kennismaking met gratis lesmaterialen die meteen toepasbaar of desgewenst aanpasbaar zijn voor de eigen werkomgeving. Zie voor het overzicht van alle kosteloze materialen
 • Uw eigen profiel zodat eventuele opdrachtgevers u als MediaCoach kunnen inschakelen
 
De Nationale Academie voor Media en Maatschappij is het opleidingsinstituut voor mediawijsheid aan professionals en staat geregistreerd in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), na de audit uitgevoerd door een officiële instantie aangewezen door de Nederlandse overheid. Klik hier voor meer informatie over de CRKBO kwaliteitsregistratie.

Alle docenten aan de Nationale Academie voor Media en Maatschappij staan geregistreerd in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De Nationale Opleiding MediaCoach wordt ondersteund door de Europese Commissie, vanuit het Leonardo da Vinci fonds. Meer informatie over deze audit vindt u op: www.mediaenmaatschappij.nl

Lees onze Studiewijzer

 Wilt u uitgebreide informatie over de opleiding, voorwaarden en inhoudelijke opzet. Download de studiewijzer.

MediaCoach: Susanne v. Rootselaar

Het Dongemond College in Raamsdonksveer werkt sinds een halfjaar met nationaal mediacoach Susanne van Rootselaar, die de leerlingen wijst op de gevaren van onder meer social media. Volgens haar kan internet gevaarlijk zijn, "maar als je er op een goede manier mee omgaat en geen domme dingen doet, dan is internet hartstikke leuk", zegt Van Rootselaar. "Als je er maar wijs mee omgaat." Video Mediacoach Susanne van Rootselaar 'Internet kan gevaarlijk zijn maar ook leuk':
 

MediaCoach: Marja Henssen

Marja Henssen is Nationaal MediaCoach In Limburg en geeft lezingen over media, jeugd en opvoeding. Hoe kun je het beste opgaan met kinderen en internet en op welke manier kan de media de realiteit manipuleren? Om te voorkomen dat de huidige media ontwikkelingen een probleem vormen moeten we volgens Marja Henssen vooral het gesprek aangaan met de jeugd. In het onderstaande interview van TV Limburg legt zij uit wat haar functie inhoudt en welke activiteiten zij onderneemt.