nomclogo
er logo
lerarenregister

Nationale Opleiding MediaCoach

MediaCoach is een nieuw beroep geworden, neem deel aan de opleiding!

De opleiding

Sinds 2007 dé toonaangevende MediaCoach opleiding.
Innovatieve onderwijsmethode op basis van Flipping the Classroom principe.

Lesdata januari 2022

Woensdag 12, 19, 26 januari, 2, 9, 16 februari, 9, 16, 23 maart, 6 (examen) april.

 
 

Studiewijzer

Voor meer informatie over de opleiding zie ook onze
studiewijzer

Direct inschrijven

Oprichting Beroepsvereniging Nationaal MediaCoaches is een feit!

NationaleBeroepsverenigingMediaCoaches300De oprichting van de Beroepsvereniging Nationaal MediaCoaches is officieel. Op 29 maart 2018 na afloop van het veelal door MediaCoaches drukbezochte 10e Nationaal Mediawijsheid Congres, kwamen het kersverse bestuur en de commissieleden bijeen voor de officiële en eerste oprichtingsvergadering.

Het bestuur en commissieleden zijn werkzaam in uiteenlopende vakgebieden en combineren hun functies met het specialisme MediaCoach. De vakgebieden die door de betrokken bestuurs- en commissieleden worden vertegenwoordigd zijn: PO, VO, MBO, VMBO, Zorg en Welzijn, Bibliotheek, Mediatheek en ZZP’ers. Doelstellingen van de Beroepsvereniging zullen o.a. zijn: verdere statusverhoging van het vak MediaCoach, verdieping en professionalisering van het vak mediawijsheid en het beroep MediaCoach, samenwerking en netwerken met collega-organisaties zodat MediaCoaches alle ruimte krijgen om hun vak uit te oefenen teneinde professioneel de mediawijsheid en media-empowerment van hun diverse doelgroepen te bevorderen. Bestuur en commissieleden (zie foto) zegden toe snel van zich te laten horen!

Bekijk de website van de beroepsvereniging.

 

Knevel en vd Brink over MediaCoaches

Knevelenbrink21 01 2014

Item start bij 40.00.

 • Sinds 2007 dé toonaangevende MediaCoach opleiding.
 • Innovatieve onderwijsmethode op basis van Flipping the Classroom principe.
 • Up-to-date via een professioneel terugkomprogramma, besloten website en eigen LinkedIn pagina.
 • Al meer dan 2400 Nationaal MediaCoaches zijn u voor gegaan: niet alleen in Nederland, ook Belgie, Sint Maarten en Curacao. 
 • Branche-erkende en door de Europese Commissie ondersteunde opleiding.
 • Veelzijdige studenten uit het onderwijs, bibliotheek, mediatheek, bedrijfsleven en jeugdhulpverlening.
 • In 3 maanden recht op Nationaal MediaCoach Certificaat en voor uw instelling het Nationaal Keurmerk Mediawijsheid: klik hier voor de waarde van dit keurmerk.
 • De opleiding biedt u persoonlijke ontwikkeling, niet slechts de verbetering van uw digitale vaardigheden, en inzichten in de nieuwste toekomsttrends. 
 • Nieuwe carrièrekansen, ook als zelfstandig MediaCoach.
 • Actueel programma met ervaren docenten uit de praktijk.
 • Studenten worden automatisch lid van het Nationaal MediaCoach netwerk.
 • Recht op deelname landelijke Nationaal MediaCoachprojecten zoals het Nationaal Media Paspoort of de Ik ben Offline campagne met het ganzenbordspel!
 • Al tijdens de opleiding kennismaking met gratis lesmaterialen die meteen toepasbaar of desgewenst aanpasbaar zijn voor de eigen werkomgeving. Zie voor het overzicht van alle kosteloze materialen
 • Uw eigen profiel zodat eventuele opdrachtgevers u als MediaCoach kunnen inschakelen
 
De Nationale Academie voor Media en Maatschappij is het opleidingsinstituut voor mediawijsheid aan professionals en staat geregistreerd in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), na de audit uitgevoerd door een officiële instantie aangewezen door de Nederlandse overheid. Klik hier voor meer informatie over de CRKBO kwaliteitsregistratie.

Alle docenten aan de Nationale Academie voor Media en Maatschappij staan geregistreerd in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De Nationale Opleiding MediaCoach wordt ondersteund door de Europese Commissie, vanuit het Leonardo da Vinci fonds. Meer informatie over deze audit vindt u op: www.mediaenmaatschappij.nl

Lees onze Studiewijzer

 Wilt u uitgebreide informatie over de opleiding, voorwaarden en inhoudelijke opzet. Download de studiewijzer.

MediaCoach: Susanne v. Rootselaar

Het Dongemond College in Raamsdonksveer werkt sinds een halfjaar met nationaal mediacoach Susanne van Rootselaar, die de leerlingen wijst op de gevaren van onder meer social media. Volgens haar kan internet gevaarlijk zijn, "maar als je er op een goede manier mee omgaat en geen domme dingen doet, dan is internet hartstikke leuk", zegt Van Rootselaar. "Als je er maar wijs mee omgaat." Video Mediacoach Susanne van Rootselaar 'Internet kan gevaarlijk zijn maar ook leuk':
 

MediaCoach: Marja Henssen

Marja Henssen is Nationaal MediaCoach In Limburg en geeft lezingen over media, jeugd en opvoeding. Hoe kun je het beste opgaan met kinderen en internet en op welke manier kan de media de realiteit manipuleren? Om te voorkomen dat de huidige media ontwikkelingen een probleem vormen moeten we volgens Marja Henssen vooral het gesprek aangaan met de jeugd. In het onderstaande interview van TV Limburg legt zij uit wat haar functie inhoudt en welke activiteiten zij onderneemt.