nomclogo
lerarenregister

Nationale Opleiding MediaCoach

MediaCoach is een nieuw beroep geworden, neem deel aan de opleiding!

De opleiding

Sinds 2007 dé toonaangevende MediaCoach opleiding.
Innovatieve onderwijsmethode op basis van Flipping the Classroom principe.

Lesdata januari 2018

Woensdag 10, 17, 24 en 31 januari, 7, 14 februari, 7, 14, 21 maart en op 4 april 2018 het examen. U kunt zich ook inschrijven voor april 2018. 

Studiewijzer

Voor meer informatie over de opleiding zie ook onze studiewijzer

Direct inschrijven

Docenten van de Nationale Opleiding MediaCoach

U krijgt les van de hoofddocenten van de Nationale Opleiding MediaCoach, Liesbeth Hop en Bamber Delver. Ivo Wouters is de gastdocent tijdens afwezigheid van 1 van de hoofddocenten. Alle docenten zijn ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs http://www.crkbo.nl

Volg ons op:

Liesbeth Hop

liesbethhop

Liesbeth Hop is één van de oprichters van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij, waar zij tevens één van de CRKBO geregistreerde hoofddocenten is. Vanuit de Academie houdt zij zich bezig met het signaleren van en publiceren over trends op het gebied van media en de effecten daarvan op de maatschappij.
 
De Academie biedt deskundigheidsbevordering voor professionals door middel van innovatieve opleidingen en trainingen, congressen en rapportages. Liesbeth is één van de initiators van de zeer succesvolle Nationale Opleiding MediaCoach, waarvoor zij in 2008 subsidie ontving van de Europese Commissie.(www.nomc.nl)
 
Daarnaast startte zij in 2004 met haar Stichting Media Rakkers, het kenniscentrum voor jeugd en media. Liesbeth zet zich al jaren passioneel in voor de verbetering van de mediawijsheid van jeugd, ouders en professionals en is (mede)auteur van meerdere boeken over jeugd en media, waaronder de meest recente uitgave De Wifi Generatie, Vliegensvlug en Vogelvrij op het Mobiele Internet - tweede druk februari 2012. (www.wifigeneratie.nl) Haar eigen boek Mijn Kind Is Anders, Wat Nu? verscheen in het najaar van 2015. Zie www.gunkinderenhuneigenlabel.nl 
 
Zij is een veelgevraagd spreker op congressen in binnen- en buitenland, treedt op in de nationale pers, is lid  van verschillende jury’s zoals Media Ukkies, Hollywood in de Klas en van Stichting Weet Wat je Besteedt, ontwikkelt en publiceert gratis lesmethoden voor het basis- en voortgezet onderwijs, begeleidt studenten bij hun afstudeeropdrachten, schrijft artikelen en columns en geeft presentaties en gastcolleges aan verschillende hogescholen en universiteiten.

Voorheen was Liesbeth Hop de oprichtster en eerste voorzitter van het Internet Advertising Bureau Europe (www.iab.net), lid van de merkenraad van CoolBrands en was zij jarenlang directeur van het digitale marktonderzoekbureau Pro Active International.
 

Bamber Delver

bamberdelver

Bamber Delver is één van de oprichters van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij, waar hij tevens één van de CRKBO geregistreerde hoofddocenten is. Hij is als jeugd trendwatcher verbonden aan de Academie en houdt zich bezig met het signaleren van en publiceren over trends op het gebied van (jeugd en) media en de effecten daarvan op de maatschappij. De Academie biedt deskundigheidsbevordering voor professionals door middel van innovatieve opleidingen en trainingen, congressen en rapportages. Bamber is één van de initiators van de zeer succesvolle Nationale Opleiding MediaCoach, waarvoor deze opleiding in 2008 subsidie ontving van de Europese Commissie. (www.nomc.nl)

In 2000 werkte hij voor het Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton en wel als programmamanager van Kinderen & Internet waardoor hij de eerste in Nederland was die zich bezig hield met (nieuwe) mediagerelateerde thema’s zoals cyberpesten en grooming. In 2001 richtte hij stichting De Kinderconsument op, belangenbehartiger van jeugd in de digitale maatschappij. De stichting is sindsdien pleitbezorger voor een veilige kinderomgeving op internet. In 2003 publiceerde hij het boek Pandora’s Mailbox waarna vele boeken over jeugd en internet volgden: Slim en Safe Internetten (2005), Vet Veilig Internet (2007) en samen met collega Liesbeth Hop het standaardwerk over digitaal pesten ‘Pesten Is Laf’ (2009). In 2011 verscheen hun boek over jeugd en het mobiele internet: De WIFI Generatie, Vliegensvlug en Vogelvrij op het Mobiele Internet (zie ook www.wifigeneratie.nl) (2e druk 2012). 

Hij is een veelgevraagd spreker op congressen, gaf in 2004 de Nationale Jeugdlezing in de Rode Hoed, organiseert jaarlijks voor de Academie het Nationaal Mediawijsheid Congres, adviseert politie en buro Halt  over jeugd & mediagerelateerde thema’s zoals stalking en grooming, e.d., stelt educatieve programma’s samen voor onderwijs, bibliotheek en jeugdzorg, is hoofddocent aan de Nationale Opleiding MediaCoach op de voormalige Nederlandse Antillen, was in 2011 gastredacteur van de speciale uitgave van Donald Duck ‘Wifiwijs in Duckstad’, maakt deel uit van het Media Literacy Network, heeft een column in het Radio 1 programma Dit Is De Dag ‘Achter de voordeur’ en is te gast in vele regionale en landelijke media. Bovendien schrijft hij met regelmaat visiedocumenten zoals ‘The Voices Of Holland’ over toekomstige jeugd & mediatrends: www.mediaenmaatschappij.nl/voices

www.bamberdelver.nl 

Ivo Wouters

ivo

Docent Ivo Wouters richtte in 2005 na een aantal jaren onderwijservaring opgedaan te hebben Bureau C&I op. Hij geeft trainingen aan leraren, advies aan scholen en gerelateerde organisaties en les aan leerlingen in basis-en voortgezet onderwijs. Vanuit zijn kennisgebied rondom ict en media in onderwijs heeft hij meegeholpen met het boek Goochelen met Informatievaardigheden. Voor de NOMC geeft hij verschillende lessen en is bovendien coördinator van www.ouderavond.nl Zie ook zijn persoonlijke website www.ivowouters.nl 

Marcel Bullinga

Marcel Bullinga2012Futurist & Trendwatcher Marcel Bullinga is keynote spreker en dagvoorzitter. Als keynote spreker raast hij in 10 vragen door de toekomst. Als dagvoorzitter & debatleider leidt hij congressen 100% interactief. Speciaal voor de NOMC heeft Marcel de opleiding Trendprofessional Onderwijs ontwikkeld. Voor de NOMC geeft hij de sessie Toekomst & trends, en: presentatievaardigheden. Tevens is hij de dagvoorzitter bij het jaarlijkse Nationaal Mediawijsheid Congressen en het Nationaal Congres Pesten. 

Marcel heeft honderden presentaties geven in binnen- en buitenland over trends & toekomst voor gerenommeerde opdrachtgevers in overheid, bedrijfsleven en onderwijs. Hij is lid van @Trendrede  (12 Nederlandse trendwatchers), Singularity Hub, Global Techcast  en Trendinstituut Bouw. 

Contact: @futurecheck | info@futurecheck.nl | www.futurecheck.nl